Integrationer och aktier på börsen

      Kommentarer inaktiverade för Integrationer och aktier på börsen

Läser finansnyheter på nätet och passerar förbi en artikel som handlar om integration av SQL server. Tydligen är SQL server en databashanterare som använder SQL som frågespråk. Jag har hört talas om Microsoft SQL server, men denna artikel hade inte ett specifikt varumärke angivit.

Exakt hur du genomför en integration av SQL server framgår inte av artikeln jag läste, jag antar systemutvecklare, programmerare eller andra datorkunniga tangentbordsarbetare utför dessa integrationer.

Börsen har gått både upp och ned senaste tiden, man kan kalla detta för att den går sidledes tror jag. Det är roligare handla aktier billigt och sälja dem dyrt än vice versa. Är du duktigt insatt i ett bolag kan du ha större framgång med dina investeringar. Tror du att en aktie ska tappa i värde kan du välja att blanka den. Det innebär att du lånar aktier och säljer dem, senare köper du tillbaks dem till ett lägre pris. Mellanskillnaden blir din vinst. Om aktien inte faller i pris så förlorar du pengar. Har läst nyligen om att det finns många personer som blankar företaget Tesla på börsen. Dessa personer menar att aktien är alldeles för uppblåst. Värdet/priset på aktien är alldeles för högt i relation med vad som bolaget kan förväntas infria anser dem.

Om de får rätt kommer deras blankningspositioner ge vinst, vice versa om de säljer för att kursen stiger. När jag hör ordet Tesla tänker jag på bilen och bolagets frontfigur Elon Musk. Elon är en kreativ och driven herre som har många projekt på gång. Jag tycker hans planer för rymdfärder är intressanta. Såg nyligen en av hans raketer starta och landa på jorden via Youtube.

Nu blev det inte så mycket skrivet om integrationer och SQL servrar, men jag tycker börsen är mer intressant om jag ska vara ärlig.