Arbetslös

Hur hanterar man sin vardag när man blivit arbetslös? Och hur kan man komma vidare? Ofta kan man få negativa tankar om att inte duga och att det är omöjligt att få ett nytt jobb.

För att komma vidare mot att få ett nytt jobb finns det några tips för dig:

  • Ordning och reda: att ha ordning på alla papper, ansökningar, intyg, betyg och CV är en bra början. Då kan du snabbt och enkelt skicka iväg en ansökan.
  • CV och personligt brev är det första intrycket din presumtiva arbetsgivare får av dig. Lägg ner lite tid och omsorg på CV och ditt personliga brev. Låt några personer läsa igenom och ge feedback. Låt någon som är duktig på att skriva rätta stavfel och grammatiska fel.
  • Ta reda på dina styrkor: Låt tidigare arbetskamrater beskriva vad du har för styrkor och vad du behöver utveckla. Ta med de styrkor andra säger att du har i ditt CV.
  • Använd ditt nätverk: Kolla med vänner, släktingar och andra kontakter du har. Berätta vad du söker för jobb. Kanske får du napp någonstans. Och om du kan få personliga rekommendationer så kan en presumtiv arbetsgivare känna trygghet med dig.