Vikten av att välja en bra flyttfirma

Det finns flyttfirmor och så finns det flyttfirmor. Jag har några bekanta som anlitade en flyttfirma när de skulle flytta, som varken dök upp på utsatt tid eller höll sig till utlovat pris. Därför vill jag verkligen understryka vikten av att anlita en bra flyttfirma när det är dags för dig eller er att flytta.

Se till att flyttfirman erhåller yrkestrafiktillstånd

En bra flyttfirma lämnar en flyttoffert som är seriös och där information och volym ligger till grund för flyttpriset.
Viktigt att tänka på är även att se till att flyttfirman erhåller yrkestrafiktillstånd, vilket innebär att de som arbetar på firman är utbildade vad gäller trafiksäkerhet och kan köra den typ av fordon med last. En annan viktig aspekt är att se till att det finns en så kallad godsförsäkring hos flyttfirman, ifall någonting skulle hända.

 

Se till att ni anlitar en firma som ni känner är lyhörda för just ditt eller era behov. Att det själva kommer med tips, råd och finner ut en lösning i samband med just er flytt tyder på erfarenhet och kunskap.

Från pack och emballering till flyttstädning

 

Bland det jobbigaste med en flytt kan vi nog alla vara överens om är själva packandet och framför allt flyttstädning när alla möbler och saker väl är ute.
En bra flyttfirma kan erbjuda en totallösning inför flytten. Det vill säga att de kan hjälpa till med allt ifrån packande, emballering av era ömtåliga saker, montering till genomförande av flytten och även flyttstädning när allting är klart. För att inte glömma, de dyker även upp på utsatt tid!

 

Så, gör noga din research innan du kontaktar en flyttfirma och se till att du kontaktar en bra sådan och inte bara tar någon. Bocka av ovan nämnda punkter för att se till att dina ägodelar hamnar i bra händer. Lycka till!