Advanced work wear

Jag vill inte göra detta till något debattinlägg på något vis, men jag vill ändå försöka visa att det faktiskt finns ett otroligt behov av work wear idag som jag tror inte riktigt alla tillverkare förstår. Däremot, så verkar Tranemo Skyddskläder ha fattat grejen och jobbar dagligen med att ta fram kläder som dels har en funktion, en bekvämlighet men framförallt ett anpassat plagg för en vanlig arbetsdag.

Det handlar dessutom att man behöver ta hänsyn till många säkerhetsfrågor, därav Tranemo Skyddskläder, som ni kanske förstår. Det kan handla om flamskydd som skyddar dina kläder och framförallt din kropp att fatta eld om du skulle hamna i en sådan situation. Det handlar också om att man inte har saker och ting på plaggen som löper risk att fastna i maskiner eller liknande. Det handlar helt enkelt om många aspekter men det som jag definitivt vill få fram här är att det finns ett stort behov, men ändå finns inte kunskapen hos alla tillverkare.

Medveten tillverkare skapar trygga arbetare

Jag vet att det finns några tillverkare så som Tranemo skyddskläder som är experter på det dem gör och dem gör det dessutom med kvalitet och stil. Däremot så finns det i många branscher ett stort hål i bekväma och funktionella arbetskläder. På sjukhus så finns det givetvis vissa kriterier medan dem skiljer sig från en bilverkstad, men oavsett så finns det kriterier som man behöver försöka möta. Man behöver fortsätta jobba med utveckling och kontroller av att plaggen faktiskt fungerar. Nummer ett är att ta vara på sina arbetare i branschen som dagligen ser problem, men att också visa att man lyssnar på dem. Det är en spännande debatt men jag vet exakt vart jag står och jag tycker verkligen att sjukvården ska få bättre arbetskläder exempelvis.