Jag ska bli designer

I våras tog jag efter många om och men tag i att skicka in en ansökan till Nordiska Textilakademin där man kan plugga två år för att bli designer. Jag har alltid haft ett intresse för att designa just kläder men mitt huvudsakliga intresse ligger egentligen i konsten. Jag tycker det är fantastiskt att känna sig inspirerad och jag älskar att utgå ifrån något för att sedan skapa något nytt.

Ständigt börjar jag följa olika konstnärer på Instagram men jag upplever att ganska många jobbar utifrån att bara tjäna pengar och med sponsorer. Egentligen handlar det inte om den riktiga konsten för dem utan där finns bara ett fokus på pengar och på att göra en bra business utav kreativt skapande. En ganska lätt affär tycker många men jag kan känna att det där inte biter på mig. Jag tog mig därför ifrån Instagram för att söka inspiration för att hitta konst online på annat vis.

Konst online

Och det hittade jag på Artely.se som är Sveriges ledande fine art galleri online och representerar några av Sveriges många konstnärer. Där hittar jag numera väldigt intressanta och starka konstnärskap med unik konst som verkligen har berört mig och sticker ut ifrån mängden som annars visas på Instagram.

Fördelen med Artely är dessutom att du kan ta med dig konsten vart du än är. På så vis kan jag i lugn och ro slå mig ned i soffan på landet, i solstolen i Spanien eller bara hemma i vardagsrummet och ta del av konst online som inspirerar. Du kan dessutom beställa verk via Artely för att få det levererat direkt hem.

Jag har nu studerat en termin snart som designer och just Artely är en utav mina mest besökta sidor. Här hittar jag verkligen inspiration och känner mer och mer att konstnärsyrket kommer mig närmare.