En ljusare vinter

      Kommentarer inaktiverade för En ljusare vinter

Min sambo och jag hade precis skaffat vår första lägenhet i februari. Flyttlasset hade gått, alla tunga lådor burits och vi hade äntligen fått ordning i hemmet. Vi hade en liten på väg och såg fram emot det nya livet. Sen kom det som förändrade allt för oss alla: Covid-19. Först bara som en liten oro långt borta men snabbt växte det till det världsproblem det fortfarande är. Jag blev ganska omgående varslad från jobbet och min flickvän blev permitterad. Vår nyss stadiga ekonomi som redan skulle bli lite ansträngd var plötsligt i spillror. Jag började omedelbart söka nytt men tusentals andra var ju plötsligt i samma position som man själv, ingen hade ju planerat för det här, varken arbetstagare eller givare.

Ta ett truckkort

Ett par månader senare hade jag trots hundratals mail inte fått något napp utöver någon enstaka intervju. Det såg allmänt tungt ut, få jobb fanns uppe där de flesta krävde flera års utbildning Däremot hade jag sett en del jobb som krävde truckkort, något jag tyvärr inte har. Hittade dock ganska snabbt truckutbildarna där jag kunde gå en kort utbildning till ett förmånligt pris. Det gav mig ett Truckkort i B-klass vilket omgående gjorde att jag kunde söka massor av jobb som inte fanns tillgängliga tidigare. Bara en vecka senare hittade jag mig en ny anställning där jag kunde börja omgående, något som kändes omöjligt innan. Kursen hos truckutbildarna blev vår räddning detta tunga 2020. Att köra truck var inte något jobb som direkt fanns på min radar tidigare men det är dessutom riktigt kul.

Så trots att mörkret nu så sakteliga smyger sig på och dagarna snabbt blir kortare så känns allting nu mycket bättre. Vår lilla familj har det toppen i vår nya lägenhet och vår ekonomi ser återigen ok ut för ett bra tag framöver. Och snart blir det ljusare igen