Tre saker du alltid ska kontrollera innan ditt bilköp

Bilköp är ett moment som flertalet svenskar försöker genomföra i så liten omfattning som möjligt i ditt liv. Ibland ter det sig dock på sådant sätt att du måste införskaffa en bil, eftersom som den gamla helt enkelt har givit upp sina livsdagar. För att din oro inför denna livsavgörande affär ska minska, så har jag därför valt att skriva ett blogginlägg om just detta ämne.

  1. Kontrollera tidigare ägare

Kontrollera alltid hur många tidigare ägare bilen haft. Om bilen har bytt ägare alltför många gånger finns det risk att det är något dolt fel med bilen. Fråga i sådant fall nuvarande säljare om varför bilen har bytt ägare vid så många tillfällen. Det är alltid bra att vara extra försiktig.

  1. Bromsar, däck och motor

Hur är nuvarande formen på bromsar, däck och motor? När du tittar på bilen första gången kontrollera alltid dessa delområden extra noggrant, eftersom dolda fel i dessa delar av bilen lätt kan medföra till otroligt höga extrakostnader efter köptillfället. Du bör alltså eftersträva mottot: ”en extra kontroll, ger ett extra bra köp”.

  1. Vad kostar försäkringen?

Dyra bilar, medför till extra dyra försäkringar. Var därför extra noggrann med vad ditt ”lyx-köp” har för andra omkostnader mer än bara köppriset. Om du inte genomför denna undersökning kan ditt bilköp medföra till en otäck överraskning när första försäkringskostnaden kommer.

Via följande länk kan du handla bra bildelar: https://houseofmotorsport.com/sv/