Så väljer du rätt locktång för perfekta lockar

      Kommentarer inaktiverade för Så väljer du rätt locktång för perfekta lockar

Locktänger har blivit en oumbärlig del av många kvinnors hårstylingrutiner. Med rätt locktång kan du skapa allt från stora, mjuka vågor till tighta, definierade lockar. Men med så många olika modeller på marknaden kan det vara svårt att veta vilken locktång som passar just dina behov. Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du investerar i en locktång.

Storlek och typ av locktång

Det första du bör fundera på är vilken typ av lockar du vill skapa. Locktänger kommer i olika storlekar och det påverkar resultatet. För stora, lösa vågor är en locktång med en större diameter (32 mm eller mer) ett bra val. Om du däremot vill ha mindre, tighta lockar är en smalare tång (mellan 19-25 mm) att föredra. Det finns även konformade tänger som ger en mer varierad look där lockarna blir bredare i ena änden och smalare i den andra.

En annan viktig aspekt är om du vill ha en traditionell locktång med klämma eller en så kallad ”wand”, som saknar klämma och används genom att du snurrar håret runt tången. Många föredrar en wand eftersom den ger ett naturligare resultat, medan en locktång med klämma kan vara enklare att använda för den som inte är så van.

Material och temperaturinställningar

Materialet på locktångens plattor spelar också stor roll för både resultat och skonsamhet mot håret. Keramiska och turmalinbelagda locktänger är att föredra, eftersom de ger en jämn värmefördelning och minskar risken för att håret blir skadat. Dessa material släpper också ifrån sig negativa joner som hjälper till att minska frizz och statiskt hår.

Temperaturinställningen är viktig för att kunna anpassa värmen till just din hårtyp. Fint eller skört hår bör stylas med en lägre temperatur, runt 150-180 grader, medan tjockare eller mer motståndskraftigt hår kan kräva temperaturer upp till 230 grader. En locktång med justerbara temperaturinställningar är därför en bra investering.

Att välja rätt locktång handlar om att hitta en modell som passar både din hårtyp och dina stylingbehov. Med rätt verktyg blir det enkelt att skapa snygga, hållbara lockar utan att skada håret.